ped min_rendszerÖtszáz szakértő vett részt azon a szakmai konferencián melyet 2013. november 22.-én a Közoktatási Szakértők Országos Egyesülete (KÖSZOE) rendezett Budapesten, a Kőbányai Kulturális Központban. Jurecz Emil főtitkár megnyitójában elmondta, hogy több mint 700-an jelentkeztek a konferenciára. Azok jelentkezését fogadták el akik a megjelölt időpontra jelezték szándékukat. Bella Tibor elnök bevezető előadásában az egyesület szerepéről, lehetőségeiről, az elnökség - a szakértőket, pedagógusokat érintő jogszabályalkotásban vállalt - aktív közreműködéséről beszélt.


A konferencia előadásait a legautentikusabb szakemberek tartották.
Kerekes Balázs, az Oktatási Hivatal projektigazgatója a TÁMOP 3.1.5/12 és a TÁMOP 3.1.8/12 projektek előzményeiről, aktuális helyzetéről és a legfrissebb eredményeiről, a szakértőket érintő kérdésekről rendkívül közérthetően beszélt. Elmondta, hogy a pedagógusok minősítési rendszere, a tanfelügyelet kérdése a napokban került elfogadásra ill. aláírásra, így a jelenlévők a végleges változatot ismerhetik meg.
Maus Pál Oktatási Hivatal projektvezetője, a tanfelügyelet kapcsán a szakértők részvételi lehetőségéről, a szakértők képzéséről tartott igen jól szemléltetett előadást.
Tóth Mária Oktatási Hivatal projektvezetője, a pedagógusok minősítési rendszeréről, majd Fűrész Edit a szakértői ePortfólió tartalmi feltöltésének idejéről, módjáról, a lehetőségekről tartott nagyon alapos, részletesen szemléltetett előadást.
A részvevők véleményeket, kérdéseket fogalmaztak meg, melyre az jelenlévő szakemberek válaszoltak. A szakmai programról a résztvevők igen nagy elégedettséggel távoztak.

©2022 Civilek a lakóhelyért egyesület!