Az egyesület sütőasszonyaival részt vett a hagyományos Zsindelyes Fesztiválon ahol egész napos kóstoltatást és hagyományos termékbemutatót vállalt fel. Nagy érdeklődés kísérte a hagyományos termékek készítési folyamatát; többen elkérték a HÍR védjegyes sütemények receptjeit.
Az egyesület benevezett a zsindelyes termékek versenyébe: ágyas szilvalepénnyel, és napraforgó süteménnyel melyet szilvapálinka ízesítéssel készített.
Az egyesület a programon fellépő Csík Zenekarnak egy nemzeti színel átkötött kenyeret adott, akik a színpadon hálásan köszönték.
A nagysikerű hagyományőrző rendezvényt a Vidékfejlesztés Minisztérium főosztályvezető Dr. Tóth Attila valamint Kiss Attila polgármester nyitotta meg.
Fatüzelésű kemencében kelt és kenyértésztából tájjellegű, részben feledésbe merült, HÍR védjegyes sütemények, dagasztási, kelesztési, valamint sütési bemutatójára, kóstolójára került sor.
Bevontuk a közönséget: házikenyér, dübbencs, kalácstészta sütő versenyt hirdettünk.
Fórumot rendeztünk az őstermelők és mezőgazdasági vállalkozók részére.
A kemencés kóstolások mellett a hagyományos hajdú ételek (szürke marha gulyásleves, slambuc, töltött káposzta, sült kolbász és hurka, valamint csapolt sör várta az érdeklődőket).
Az egyesület a Vidékfejlesztési Minisztérium Hagyományok- Ízek- Régiók (HÍR) Védjegy pályázatán sikeresen szerepelt és 2 hagyományos terméke: a mákos kukoricamálé valamint a lakodalmi béles elnyerte a díszoklevélbe foglalt HÍR védjegyet.
Bővebben: SIKERESEN SZEREPELT AZ EGYESÜLET A HÍR VÉDJEGYES PÁLYÁZATON
A Magyar Pékszövetség háttértámogatásával egész napos sütési bemutatót tartottunk a 17. Nemzetközi sütőipari és cukrászati szakkiállításon, Budapesten.
A lakodalmi béles, káposztás pogácsa, mákos kukoricamálé, dübbencs, kapros kalács, arató rétes, sütési bemutatóját több százan nézték végig. A vásárcsarnok nagy kivetítőjén látható volt a készítés folyamata.
A kiállításon megjelent a cukrász-szakma és a sütőipar élvonalbeli szakemberei elismeréssel szóltak az általunk készített hagyományos házi süteményekről.
A program végén az egyesület és jelenlevő csapata elismerésként egy díszoklevelet vehetett át.
Bővebben: A 17. NEMZETKÖZI SÜTŐIPARI ÉS CUKRÁSZATI SZAKKIÁLLÍTÁSON BP.