A Civilek a Lakóhelyért Egyesület 2010. évben alapította a „CIVIL DICSÉRŐ OKLEVELET” és azoknak adományozza (évente 1-2 fő részére) akik a helyi civil embereknek, ill. a civil mozgalomnak önzetlenül a legtöbbet adták.

Az alapítás óta a következők részesültek „CIVIL DICSÉRŐ OKLEVÉL” elismerésben:

Sorszám

Név

Foglalkozás

Elismerés indoka

Átadás időpontja

1.

Szabó László

húsipari vállalkozó

Szabó László húsárú kereskedés és húskészítmény előállító üzem tulajdonosának, aki több éve felvállalta, hogy a helyi gazdák sertéseit vásárolja fel és ápolja a régi hajdúsági ízeket.

2010. III.11.

2.

Kozma Anita

grafikus, dekoratőr

Kozma Anita a 2005. évben indult Hajdúsági Kenyérünnep, majd a Hajdúböszörményi Kemencés Nap rendezvénysorozatra megalkotta azt a hagyományőrzést szimbolizáló grafikai alkotást, mely egy házikenyeret a szívéhez emelő és azt szelő hajdú parasztembert ábrázol.
Úgy gondoljuk, hogy ezen művészi szintű alkotás tartósan fennmarad, és a Hajdúsági Kenyérünnep, valamint a Kemencés Nap, egyben a Civilek a Lakóhelyért Egyesület hagyományőrző védjegyévé válik.

2010. VI.6.

3.

Fülep Zsolt

Pék vállalkozó, cégtulajdonos

Fülep Zsolt több mint fél évtizede – együttműködve az egyesülettel – segíti a helyi és a hajdúságra jellemző hagyományos népi ízek összegyűjtését, ismertségének növelését. Vállalkozásában a kulturális hagyományokban gyökerező, egészséges táplálkozást tekinti tevékenysége vezérfonalának.

2011. V.29.

4.

Werli József

Magyar Pékszövetség főtitkára

Werli József az egyesület 2005. évi alakulásától szakmai elkötelezettséggel, útmutatással segítette a Hajdúsági Kenyérünnep és a hajdúböszörményi Kemencés Nap szervezését, a pékhagyományok ápolását, az egészséges kemencés sütemények készítését.

2012. VI.3.

5.

V. Szabó Sándor

Szabadhajdú Közművelődési Kft. ügyvezető igazgató

V. Szabó Sándor fél évtizede segíti a hajdúböszörményi civil mozgalom hagyományőrző tevékenységét és nagyban hozzájárult az egyesület hagyományos (HÍR-védjegyes) házi kenyér valamint kemencés süteményeinek ismertté tételéhez.

2012. VI.3.

6.

Kiss Attila

Polgármester

Kiss Attila több mint egy évtizede segíti a hajdúböszörményi civilmozgalmat, annak hagyományőrző tevékenységét, és nagy támogatói elkötelezettséggel járul hozzá a Hajdúsági Kenyérünnep és a Kemencés Nap, a pékhagyományok ápolásához, valamint a hagyományos és tájjellegű kemencés tésztafélék ismertté tételéhez

2013. VI.2.

7.

Abari Gusztáv

Grafikus

Abari Gusztáv több, mint fél évtizede grafikai munkával, nagy lelkiismeretességgel segíti az egyesület hagyományőrző tevékenységét, és nagyban hozzájárul az egyesület hagyományos és tájjellegű (HÍR védjegyes) házi kenyér és kemencés tésztafélék ismertté tételéhez.

2013. VI.2.

8.

Ajtai Jánosné

Varrónő

Ajtai Jánosné több mint fél évtizede önkéntesként készíti az egyesület hagyományőrző ruháit. Az igényes kivitelezéssel, kézműves kidolgozással hozzájárul a díszokleveles sütőasszonyok és sütőmesterek korhű megjelenéséhez.

2013. VI.2.

9.

Leleszné Sveda Klára és a Csillagvár Óvoda közössége

Óvodavezető

Leleszné Sveda Klára és a Csillagvár Óvoda közössége több mint fél évtizede a Hajdúsági Kenyérünnep és Kemencés Nap hagyományőrző programjain az egykori népi játékok felelevenítésével, nagy sikert értek el a kisgyermekes családok körében.

2014. VI.22.

10.

Rózsa Sándor

OTP régió igazgató-helyettese

Rózsa Sándor aki fél évtizede segíti a hajdúböszörményi civil mozgalom hagyományőrző tevékenységét, és nagyban hozzájárul az egyesület hagyományos (HÍR-védjegyes) házi kenyér és kemencés sütemények ismertté tételéhez.

2014. VI.22.

 szabo laszlo_civil_dicsero_okelvel

kozma anita_civil_dicsero_okelvel

fulop zsolt_civil_dicsero_okelvel

werli jozsef_civil_dicsero_okelvel

vszabo civil_dicsero_okelvel

abari gusztav

ajtai janosne

leleszne sveda_klara

rozsa sandor

 

 

©2024 Civilek a lakóhelyért egyesület!