terramadreAz egyesület meghívást kapott a Terra Madre, a Hagyományos Termékeket Előállító Közösségek Világnapja alkalmából szervezett szakmai konferenciára és kiállításra, melyet 2013. december 6-án tartottak a Vidékfejlesztési Minisztériumban.
A Terra Madre („Anyaföld”) Napját világszerte ünneplésben részesítik, amelynek célja a hagyományos termékeket előállító közösségek támogatása, együttműködésük és tapasztalatcseréjük elősegítése. A konferencián jelentős szerepet kaptak a HÍR védjegyes termékek, a Hungarikum Gyűjteménybe és a Magyar Értéktárba felvett élelmiszerek, melyet a különböző közösségek állítottak ki. A Civilek a Lakóhelyért Egyesület nagy sikerrel mutatta be és kóstoltatta a Ferdinánd tekercset és a Hajdúsági Kossuth-kiflit. A kóstoltatás eredményeként a vendégek közül többen az emlékkönyvben pár mondattal köszönték meg e finom süteményeket.

A konferencián sikeres kiállítóként volt jelen HÍR védjegyes termékeivel többek között a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje (Tepertős pogácsa, Kulcsos kalács, Matyó perec, Orosházi banán stb.), Szimbiózis Alapítvány (Baráthegyi kecskesajt;),Piszkei Öko Kft.( „A” bio kenyér, bio medvehagymás pogácsa stb.),Gyulai Húskombinát Zrt.: Gyulai kolbász és Gyulai páros-kolbász;), MOSZI Országos Szikvízkészítő Ipartestület (Szikvíz ) termékeivel.

©2022 Civilek a lakóhelyért egyesület!