ImageA Civilek a Lakóhelyért Egyesület szorgalmazza, hogy az önkormányzat a „panelprogram” mellett támogassa a családi házak energia-megtakarítását is (az országos pályázat szerint: 1.nyílászáró csere/nyílászáró utólagos hőszigetelése,2. utólagos hőszigetelés, 3. főtés és/vagy használati melegvíz ellátás korszerősítés).
E javaslatot egyesületünk elnöke 2008. novemberében elfogadtatta az önkormányzat Jogi- Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsággal is, de sajnálatos módon a képviselő testület ez ideig ezt nem támogatta. Az önkormányzat panelházak energia-megtakarítási pályázatát támogató határozatára 13 társasház adta be az országos programra a pályázatát. Ha minden pályázat nyer, úgy az önkormányzat  a lakosság közel 10 %-át kitevő családok számára 147 millió Ft támogatást biztosit.
Mindez e családok számára pozitív, számunkra örvendetes, de a családi házakban lakó (családok 90 %-a) számára az volna a megnyugtató, ha a képviselő-testület  2009. évben e körben is meghirdetné az energia-megtakarítási pályázatot ugyanilyen feltételekkel. Az országos program (www.energiakozpont.hu) ezt nem zárja ki.

©2024 Civilek a lakóhelyért egyesület!