Ismét összeült a Hajdúböszörményi Önkormányzat Esélyteremtő Munkacsoportja.
A munkacsoport tagjai a 2015. március 31-én tartott munkamegbeszélés egyetlen fő feladatának tekintették az önkormányzat 2013. évben elfogadott Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálatának előkészítését, melyet a jogszabály kétévente ír elő.
Dr. Nagy Imre a munkacsoport elnöke emlékeztetett arra, hogy a két éve elfogadott Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP) a helyi vezetők, szakemberek aktív összefogásával készült, melyet a helyi önkormányzatok körében példaként emlegettek.
A megbeszélésen a hatályban lévő HEP felülvizsgálatának tartalmát és folyamatát egyeztették. A megvalósítást a korábban már jól együttműködő négy szakmai team valamint felkért vezetők, munkatársak és szakértők végzik.
Feladataik az alábbiak: a HEP áttekintése/ átvizsgálása, a különböző csoportokra gyűjtött adatok és helyzetelemzések aktualizálása, a beazonosított problémák megfogalmazása, az intézkedési tervben szereplő intézkedések áttekintése, aktualizálása; a tervezett intézkedések ütemezése.
A program célcsoportja változatlan: a mélyszegénységben élők és romák, gyermekek, nők, idősek, fogyatékkal élők.
A HEP felülvizsgálatát a Hajdúböszörményi Önkormányzat Esélyteremtő Munkacsoportja az alábbi teamekben végzi:
Nevelési, oktatási- és ifjúságvédelmi team, vezetője: Bodnár Margit intézményvezető, OMB elnöke,
Foglalkoztatási és lakásügyi team, vezetője: Erdős Imréné intézményvezető, GFK Biz. tagja,
Szociális és szőlőskerti team, vezetője: Töviskes Mária Magdolna intézményvezető, NISB tagja,
Egészségügyi team, vezetője: Dr. Lovas Tamás városi főorvos.

A Polgármesteri Hivatal részéről elsősorban Dr. Kovács Erzsébet jogi ügyintéző segíti a HEP felülvizsgálatát, de közreműködik a program elkészítésében Nagy József önk. képviselő, kisebbségi tanácsadó, Szász Andrea osztályvezető, Varga Mártonné szociális ügyintéző, Dr. Szarvas-Szabó Katalin lakásgazdálkodási ügyintéző, a Városfejlesztési és Műszaki Osztály egy munkatársa, valamint Varga Zoltán intézményvezető. Az adatszolgáltatásban, és részben az elemzésben segítséget ad továbbá Dr. Ficsor László, a Hajdúböszörményi Járási Hivatal vezetője, Dr. Balogh Éva járási tisztifőorvos, Szabóné Lévai Ágnes munkaügyi kirendeltség-vezető és munkatársaik, Riczu Julianna tankerületi igazgató, Konyáriné Fekete Katalin vezető védőnő, továbbá Hajdu Sándorné Hajdúböszörmény Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke.

©2023 Civilek a lakóhelyért egyesület!