IMG 4246Az egyesület közel 10 éve szervezi az éves nagyrendezvényein (Hajdúsági Kenyérünnep, valamint Kemencés Nap) a lisztérzékenyeknek szóló bemutatóit.

A Lisztérzékenyek Országos Egyesületének Debreceni, majd a Tiszaújvárosi csoportja speciális süteményt és kenyérkészítést mutattak be, receptek átadásával. Alkalmanként 25-30 gyerek és szülő vett részt a programon. Az érdeklődők száma évről – évre növekedett.

Az egyesület 2016 és 2017 évben - a HUNGARIKUM pályázat keretében - lisztérzékeny tanulóknak és szüleinek szervezett tanfolyamot az Eötvös József Általános Iskolában.

A SCHAR-ények nevű lisztérzékeny csoportban  9 fő tanuló, 9 fő szülő vett részt.

A Lisztérzékenyek Tiszaújvárosi Csoportja a lisztérzékenyek által fogyasztható házikenyérből, finomabbnál-finomabb süteményekből (hajtogatott túrós pogácsa, cukkinis-csokoládés muffin, almás pite, kevert almás-fahéjas süti, aranygaluska stb.) tartottak sütési bemutatót, mely készítésbe bevonták a csoport tagjait.

A sütés mellett a csoport tagjainak külön foglalkozáson az egészséges életmódról, különös tekintettel a lisztérzékenyeket érintő egészségneveléssel kapcsolatos kérdésekről, szemléltetett előadás hangzott el. Az előadók válaszoltak a feltett kérdésekre. 

©2024 Civilek a lakóhelyért egyesület!