A panelprogram mellett támogassa az önkormányzat a családi házak energia-megtakarítását is. A Civilek a Lakóhelyért Egyesület szorgalmazza, hogy az önkormányzat a „panelprogram” mellett támogassa a családi házak energia-megtakarítását is (az országos pályázat szerint: 1.nyílászáró csere/nyílászáró utólagos hőszigetelése,2. utólagos hőszigetelés, 3. főtés és/vagy használati melegvíz ellátás korszerősítés).

E javaslatot egyesületünk elnöke 2008. novemberében elfogadtatta az önkormányzat Jogi- Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsággal is, de sajnálatos módon a képviselő testület ez ideig ezt nem támogatta. Az önkormányzat panelházak energia-megtakarítási pályázatát támogató határozatára 13 társasház adta be az országos programra a pályázatát. Ha minden panelos pályázat nyer, úgy az önkormányzat  - a lakosság közel 20 %-át kitevő családok számára - 147 millió Ft támogatást biztosit.

Mindez e családok számára pozitív, számunkra örvendetes, de a családi házakban lakó családok (80 %-a) számára az volna a megnyugtató, ha a képviselő-testület  2009. évben e körben is meghirdetné az energia-megtakarítási pályázatot, ugyanilyen feltételekkel. Az országos program (www.energiakozpont.hu) ezt nem zárja ki.
©2024 Civilek a lakóhelyért egyesület!