boszormenyiparasztkifliHozzávalók:
1 kg liszt, 20 dkg zsír vagy vaj, 0,5 l tej, csipet só, 5 dkg élesztő,
10dkgkristálycukor.
Töltelék: szilvalekvár
Tetejére:
10 dkg darabolt dió,
10 dkg kristálycukor, 1db tojás a kenéshez.

Elkészítés:

A futatott élesztőből, a lisztből és a hozzávalóból, puha tészta alapot gyúrunk. Fél órát kelesztjük, és gombócokat formálunk belőle, amit egyenként kb. 25-30 cm átmérőjű kör alakúra nyújtunk. Az elnyújtott tésztát 8 részre vágjuk, szilvalekvárral megtöltjük, felsodorjuk kifli formájúra. Megkenjük a tojással és belemártogatjuk a darabolt dió kristálycukor keverékébe. Kelesztés után előmelegített sütőben 180°C-on, 20-25 percig sütjük.

©2024 Civilek a lakóhelyért egyesület!