meggyesracsosHozzávalók

60 dkg liszt, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg vaj, 10 dkg zsír, 1 cs. sütőpor, csipetnyi só, 3 nagy tojás vagy 4 kicsi, 3 cs. vaníliás cukor (a tészta 25%-a a rácshoz szükséges).
Töltelék: 1,5 kg meggy, 20 dkg cukor, 5 dkg gríz vagy zsemlemorzsa, 1 cs. vaníliacukor

Elkészítés:
A hozzávalókból vajas tésztát gyúrunk. A tészta háromnegyedét kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, széleit picit megmagasítjuk. Meggybefőtt felhasználása esetén a tésztát a lekvárral bekenjük, majd rárakjuk a meggytölteléket. A tészta egynegyedéből ceruzavastagságú rácsot sodrunk, mellyel a meggytölteléket rácsozzuk. A rácsot tojássárgájával lekenjük. 160-180 °C-on, 30-35 perc alatt készre sütjük.

©2024 Civilek a lakóhelyért egyesület!