20160418 1Hozzávalók:
Tésztához:
1 kg liszt, 3,5-4 dl tej, 5 dkg élesztő, 3 db egész tojás, 20 dkg porcukor, 2 ek. kristálycukor (1 ek. az élesztő futtatáshoz), 1 csipet só, 10-15 dkg olvasztott vaj vagy 15-20 dkg olvasztott margarin, 3 cs. vaníliás cukor

Töltelék: rumaroma, porcukor, 20 dkg kakaópor, 15-20 dkg vaj, vagy 20-25 dkg margarin, 3 csomag vanília, kevés cukros tej a locsoláshoz

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrják, 3/4 órát meleg helyen kelesztik. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra, négyzet alakúra nyújtják. Megkenik a töltelékkel, feltekerik, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágnak belőle. A csigákat tepsibe helyezik. A tetejüket tojás sárgával megkenik, és 1/2 óráig kelesztik. Megsütik a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsolják cukros tejjel.

©2024 Civilek a lakóhelyért egyesület!