Kezdőlap
Egyesületi díjátadás
A Hajdúsági Kenyérünnep és Kemencés Napon az ünnepi köszöntő után az egyesületi tagok közül Balogh Imréné, Lévai Istvánné, és Töviskes Sándorné Hagyományápolási Város Díjat vehettek át. Az egyesületi hagyomány szerint ez évben is sor került a „sütőlapátos ünnepélyes fogadalomtételre”, díszoklevél, és díszköpeny átadására. Fogadalmat tett Szabó Szilvia Éva sütőasszony.
Főző és sütőverseny eredmények
A Civilek a Lakóhelyért Egyesület a Hajdúsági Kenyérünnep és Kemencés Napon ez évben is meghirdette a sütőversenyt és a főzőversenyt. A beérkezett hagyományos étkek zsűrizése nem kis gondot okozott a felkért két zsűri tagjainak.
Sikeres kalácsfonási rekordkísérlet
A Hajdúsági Kenyérünnepen és Kemencés Napon ismét rekordkísérletre került sor. Az Eötvös József Általános Iskola 100 diákja, szorgalmasan fonta a kalácsokat. Ez az alkalom lehetőséget adott arra, hogy fiatalok megszeressék a hagyományos sütést. A rekordkísérlet (a diákok lelkesedését látva) igazi színfoltja volt a rendezvénynek.
Igazi ínyenc, kemencés falatok a múltból
A 2015. szeptember 12-én megrendezett Kenyérünnep és Kemencés Napon az egyesület sütőcsapata 15 féle tájjellegű, egészséges és finom süteményt sütöttek ki a kemencékben. A múlt ízeit idéző kemencés falatok igen nagy sikert arattak a látogatók körében. Az idén a tizennégy HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók) –védjegyes termékekből a legnépszerűbbeket sütötték meg, mint a Ferdinánd tekercs, Kenyérlángos, Böszörményi bobajka, Kőtt túrós béles. Az újdonságok ez évben többek között a szilváskalács, mákos ködmönujj, szemüveges, almás csiga, házi rétes, csőröge voltak, melyeket a régi 50 évnél régebbi receptúrák alapján sütöttek újra. E programrész keretében Püspökladányról érkezett Schubert László házi kenyérlángosa, és a csigacsinálási bemutató is nagyon kedvelt volt a látogatók körében.
A 2015. szeptember 12-én megrendezett Kenyérünnep és Kemencés Napon az egyesület sütőcsapata 15 féle tájjellegű, egészséges és finom süteményt sütöttek ki a kemencékben. A múlt ízeit idéző kemencés falatok igen nagy sikert arattak a látogatók körében. Az idén a tizennégy HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók) –védjegyes termékekből a legnépszerűbbeket sütötték meg, mint a Ferdinánd tekercs, Kenyérlángos, Böszörményi bobajka, Kőtt túrós béles. Az újdonságok ez évben többek között a szilváskalács, mákos ködmönujj, szemüveges, almás csiga, házi rétes, csőröge voltak, melyeket a régi 50 évnél régebbi receptúrák alapján sütöttek újra. E programrész keretében Püspökladányról érkezett Schubert László házi kenyérlángosa, és a csigacsinálási bemutató is nagyon kedvelt volt a látogatók körében.